Tuotteet matkalle mukaan

Hygienialla vaivaton vatsa
Matkoilla hygieniasta kannattaa huolehtia erityisen tarkasti. Käsien desinfiointi aina ennen ruokailua ja WC-käyntien yhteydessä Neo-Amisept käsihuuhteella on järkevää. Desinfioivilla Neo-Amisept pyyhkeillä voit pyyhkiä myös WC-istuimen reunat.

Ripulin ehkäisy ja hoito
Joka kolmanneksella etelänmatkaajalla esiintyy ainakin ohimenevästi ripulia tai oksentelua. Turistiripulin aiheuttaa tavallisesti ruuan tai juomavede erilainen bakteerikanta tai heikko hygieniataso. Vältä vesijohtovettä, jäätelöä, noutopöydän kastikkeita, kylmiä salaatteja ja muita kypsentämättömiä ruokia.

Aloita maitohappobakteerivalmisteiden käyttö jo muutamaa päivää ennen matkaa, käytä niitä säännöllisesti koko matkan ajan ja vielä muutama päivä matkan jälkeenkin. Biophilusvalmisteista löytyy sopiva vaihtoehto kaikille perheenjäsenille, myös tipat perheen pienimmille.

Matka-apteekkiin kannattaa varmuuden vuoksi varata myös ripulilääkettä. Lopex lievittää nopeasti aikuisten (yli 12-vuotiaiden) ripulioireita ja hidasta suolen liikehdintää. Jos ripuli jatkuu yli 2vrk tai siihen liittyy korkea kuume tai verinen uloste, hakeudu lääkäriin. Vaikuttava aine: loperamidi.

Lapsen ripuli
Lasten ripulin hoidossa on tärkeintä nestehukan korjaaminen. Mitä pienempi lapsi, sitä nopeammin hoito on aloitettava. Apuna voi käyttää nestehukkaa korjaavaa juomajauhetta, kuten Rehydron Optim. Lämmin ja kuuma ilma lisäävät nesteen tarvetta.

Ummetukseen
Pegorion on tehokas ja helppo apu ummetukseen: Täysin mauton lääkejauhe sekoitetaan lasilliseen (2dl) nestettä, esimerkiksi kahviin, mehuun tai veteen. Jauhe alkaa vaikuttaa muutaman tunnin kuluessa. Kätevät annospussit on helppo ottaa matkalle. Mikäli oireet jatkuvat Pegorionin käytöstä huolimatta yli kaksi viikkoa tai ne pahenevat, ota yhteyttä lääkäriin.

Tukkoiselle nenälle ja lentokorvakipuun
Nasolin vähentää nenän tukkoisuutta. Nasolin-tipat ehkäisevät myös korvien lukkiutumista ja korvakipua lennon aikana varsinkin, jos joudut lentomatkalle nuhaisena. nasolin-sumutetta käytetään tukkoisuuden lyhytaikaiseen hoitoon vilustumisen tai poskiontelotulehduksen yhteydessä. Vaikutus alkaa nopeasti ja kestää 6-8 tuntia. vaikuttavana aineena on ksylometatsoliini.

Suojaan auringolta
Tutkitusti tehokkaat Sebamed Sun -tuotteet antavat luotettavan suojan auringon haitallisia UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Hajusteettomissa, erittäin herkällekkin iholle sopivissa voiteissa on runsaasti kosteuttavia ainesosia, uudistuvaa pantenolia B5 sekä hoitavaa E-vitamiinia. Perheen pienimmille on omat Sebamed Baby Sun -tuotteet: voide sekä kätevä spray. koko Sebamed Sun -sarja on hajusteeton, alkoholiton, mineraaliöljytön ja parabeeniton.
Muista suojata hyvin erityisesti aurinkoherkät alueet kuten kasvot, nenä ja korvalehdet. kätevä tuote tähän on nopea ja helppokäyttöinen suojapuikko Favora Sun Stick, jonka aurinkosuojakerroin (SPF) on peräti 50+.

Auringonoton jälkeen
Auringossaolon jälkeen ihoa viilentävät ja sen kosteustasapainon palauttavat kaikille ihotyypeille sopivat Favora Soothing After Sun ja Sebamed After Sun.
Koko kehon kosteutukseen sopii erinomaisesti myös Aqualan L, jolle on matkalla muutakin käyttöä: se on hyvä meikinpoistaja ja pesuvoide. Aqualan L sopii koko perheelle, myös allergisille ja herkkäihoisille.

Auringon polttamalle iholle
hydrokortisonivoiteet Pantyson ja Hydrocortison hillitsevät ihon punoitusta, kutinaa ja tulehdusta.

Hiertymiin ja asfaltti-ihottumiin
Kävely paljain jaloin tai uusissa lomakengissä voi aiheuttaa hiertymää ja pikkuhaavoja, kompastuminen puolestaan aikaansaa joskus asfaltti-ihottumaa. lämpimissä oloduhteissa haavat ja hiertymät voivat helposti tulehtua. käytä märkivien haavojen ja ihotulehdusten hoitoon bakteereja tappavaa Bacibact voidetta tai puuteria. puuteri sopii erityisen hyvin vetistäviin haavoihin. basibactin vaikuttavat aineet ovat basitrasiini ja neomysiini.

Kyyn ja pörriäisten varalle
Kyypakkaus kannattaa ottaa mukaan sekä kotimaan että ulkomaan matkoille. Siitä saa ensiavun käärmeenpuremaan ja ampiaisen tai mehiläisen pistoon.

Allergiseen nuhaan ja allergisiin oireisiin
Allerginen nuha tai allergiset silmä- ja iho-oireet kiusaavat myös matkoilla. oireisiin auttaa nopeasti antihistamiinivalmiste Histec. Sen vaikuttava aine on setiritsiini, joka on yksi maailman käytetyimmistä ja parhaiten tunnetuista antihistamiineista.

Nyrjähdyksiin ja venähdyksiin
Lomalla sattuu ja tapahtuu. Venähdysten ja muiden vastaavien vammojen ensiavuksi kannattaa kipukohta kylmentää, pitää sitä koholla ja puristaa käsin tai siteellä. Tämä ensihoito nopeuttaa huomattavasti paranemista. Nopeaksi kylmähoidoksi vammoihin sopii jomo Ice pikakylmäpussi.

Särkyyn ja kuumeeseen
Varaa matka-apteekkiisi myös tulehduskipulääkettä (esim- Buranaa9 ja parasetamolia (esim. para-Tabsia.)
Burana kuuluu tulehduskipulääkkeiden ryhmään. Vaikuttava aine on ibuprofeeni. Sitä käytetään tilapäisiin kipu- ja kuumetiloihin, kuten vilustumissairauksien ja influenssan oireisiin,
lihas- ja nivelkipuihin, päänsärkyyn ja hammassärkyyn. Se helpottaa myös lievästi palaneen ihon oireita. Jos sinulla on astma tai munuais- ja maksasairaus tai jos olet saanut allergisia oireita muista särkylääkkeistä, Buranan käytöstä on syytä neuvotella lääkärin kanssa.
Para-Tabsin parasetamoli lievittää kipua ja
alentaa kuumetta. Tropiikissa kuumelääkkeeksi
suositellaan ensisijaisesti parasetamolia.
Sopii myös odottaville ja imettäville äideille. Para-Tabsia ei saa yhdistää muihin parasetamolia sisältäviin valmisteisiin.

Lapsen kuumeeseen
Kuume voi yllättää myös pienen lomalaisen. Lääkitse kuumeista lasta hänen vointinsa mukaan. Jos lapsi juo riittävästi ja hänen yleisvointinsa on hyvä, ei kuumetta tarvitse erityisesti hoitaa. Kevyt vaatetus, ympäristön viilentäminen ja ihon pyyhkiminen haaleassa vedessä kostutetulla
pyyhkeellä ovat oleellisia asioita kuumeisen lapsen hoidossa. Jos kuumetta on yli 38,5 C°, on kuumelääkitys syytä aloittaa.
Yli kolmen kuukauden ikäiselle lapselle voi antaa nestemäistä Burana oraalisuspensiota, Burana peräpuikkoja tai Para-Suppo peräpuikkoja. Burana 200 mg tabletit sopivat yli 10 kg painavalle lapselle.Alle kolmen kuukauden ikäiset vauvat pitää viedä välittömästi lääkäriin, jos kuume nousee. Näin pienillä vauvoilla kuumeen aiheuttaa usein bakteeri-infektio. Isompikin kuumeinen
lapsi on syytä viedä lääkäriin, jos lapsi on sekava tai poikkeuksellisen väsynyt tai hänellä on kuumeen lisäksi muitakin kuin tavallisia flunssaoireita (esim. voimakasta päänsärkyä, virtsavaivoja tai vatsakipuja).

Orion pharman Matkalle mukaan -Ohjeet ja vihjeet matka-apteekin varustamiseen esitteen löydät myös apteekeista.

Näytä: tuotetta

Klick Natural Glide liukuvoide 100 ml

12,10 €

Coldrex tabletti 48 läpipainopakkaus

Tämä tuote on itsehoitolääke
9,61 €

Aqualan Duo 200 g ja Sebamed Pesuneste 300 ml + HUOPAKASSI

14,90 € (17,90 €)

Hierontaöljy rentouttava 100 ml

6,00 €

DeviSol Vege 20 mcg 200 tabl.

22,30 €

Priorin Extra 180 kaps.

69,50 € (95,00 €)

Priorin Shampoo 200 ml

9,90 € (12,50 €)

A. Vogel 5 päivän paastopaketti 1 kpl

59,90 € (69,90 €)

XL-S Medical Fat Binder Direct 90 annospussia

59,50 € (73,90 €)

BeautyLash Eyelash Growth Booster ripsiseerumi 4ml

99,00 € (135,00 €)