• Ubimax Forte 50 mg 60 tabl.

Ubimax Forte 50 mg 60 tabl.

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Varastossa

Hinta: 20,50

(0,34 € / tabl.)

Määrä: kpl
UNOHDA UUPUMS, LISÄÄ ENERGISYYTTÄ

Ubikinoni eli Q-10-koentsyymi on välttämätön solujen energiantuotannossa. Sitä tarvitaan, kun ravinnon hiilihydraateista ja rasvoista tehdään kemiallista energiaa (ATP) solun voimalaitoksissa (mitokondrioissa) solun toimintaa varten. Ubikinonia on eniten niissä elimissä, joissa energian tarve on suurinta kuten sydämessä, maksassa, aivoissa ja lihaksissa. Elimistössä maksa tuottaa ubikinonia, ja jonkin verran sitä saa myös ravinnosta (lihasta, kasviöljyistä, pähkinöistä). Jos soluissa energiantuotto on vajavaista, heijastuu se myös elimen heikompana toimintana, mikä tuntuu yleisvoinnin väsymyksenä ja uupumuksena.
Elimistön ubikinonipitoisuudet vaihtelevat iän myötä. Pitoisuudet ovat suurimmillaan noin 20 vuoden iässä, jolloin kasvu ja energiankulutus ovat voimakasta. Tämän jälkeen elimistön ubikinonimäärä alkaa vähetä niin, että 40-vuotiaan ubikinonitaso on vain puolet 20-vuotiaan tasosta ja 75-vuotiaan vain enää kolmannes. Ubikinonin tarvetta lisäävät lisäksi voimakas fyysinen rasitus, stressi, tupakointi, sairastelu, kolesterolilääkkeiden (statiinien) käyttö ja ikääntyminen.

Kolesterolilääkkeen käyttäjä voi hyötyä ubikinonista

Kolesterolilääkkeet, statiinit estävät kolesterolin muodostumista maksassa. Samalla ne estävät myös maksan ubikinonin syntyä. Ubikinoni kulkee verenkierrossa LDL-kolesterolissa, jossa se toimii antioksidanttina ja estää LDL-kolesterolin hapettumista. Juuri hapettunut LDL kerääntyy valtimoiden seinämiin ja synnyttää plakkia ja ahtauttaa suonta. Statiinien käyttäjä hyötyy päivittäisestä ubikinonilisästä, koska se nostaa veren ja LDL-kolesterolin ubikinonipitoisuutta. Ubikinonilisä voi lieventää myös statiinien aiheuttamaa lihaskankeutta ja -kipuja.


KOOSTUMUS
Vuorokausiannos 1-2 tabletti sisältää:

* ubikinonia 50-100 mg


ERITYISTÄ
Ei sisällä sokeria, laktoosia, gluteenia, hiivaa, soijaa tai maitoproteiinia.

Ubikinoni saattaa häiritä varfariinilääkityksen hoitotasapainoa.


ANNOSTUS
Aikuisille 1-2 tablettia päivässä aterian yhteydessä, niellään veden kanssa.


PAKKAUSKOKO
60 tablettia
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.