• Ferrodan Fe 100 mg rautatabletti + C-vitamiini 120 tabl

Ferrodan Fe 100 mg rautatabletti + C-vitamiini 120 tabl

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Varastossa

Hinta: 14,90

(0,12 € / tabl.)

Määrä: kpl

Ferrodan Fe2+ 100 mg -tabletissa yhdistyvät vatsaystävällinen rauta ja C-vitamiini, joka lisää raudan imeytymistä. Pitkävaikutteinen tabletti vapauttaa rautaa noin kuuden tunnin ajan. Valmisteessa on rauta(II)bisglysinaattia, josta rauta Fe2+ imeytyy hyvin eikä se ärsytä vatsaa kuten monet muut rautasuolat.

Rautaa tarvitaan elimistössä punasolujen ja hemoglobiinin muodostukseen sekä hapen kuljetukseen. Matala veren hemoglobiini voi ilmetä muun muassa väsymyksenä, kalpeutena ja hengästymisenä. Riittävä raudan saanti edistää punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista ja vähentää väsymystä ja uupumusta.

Rautaa saadaan parhaiten liha- ja kalaruoista, joista rauta myös paremmin imeytyy. Raudan imeytymistä parantaa lisäksi C-vitamiini, joten aterialla on hyvä syödä myös tuoreita kasviksia, marjoja tai hedelmiä. Raudan puutetta on monilla naisilla. Raskauden ja imetyksen aikana raudan tarve kasvaa ja raskaana oleville suositellaan rautalisää, mikäli neuvolassa huomataan hemoglobiinin laskeneen. Raudan tarvetta lisäävät myös runsaat kuukautiset, imeytymishäiriö sekä nuorten nopea kasvukausi.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Annostus: Aikuisille 1 tabletti päivässä niellään veden kanssa. Tabletti otetaan tyhjään vatsaan tai aterian yhteydessä. Vältä samaan aikaan maitoa, kahvia, teetä ja täysjyväviljavalmisteita, jotka vähentävät raudan imeytymistä.
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.