D-vitamiini

D-vitamiini

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, jota ihminen tarvitsee. Se auttaa kehoa esimerkiksi kalsiumin imeytymisessä, joka on tärkeä luuston terveyden kannalta. D-vitamiini vaikuttaa myös muihin kehon toimintoihin, kuten immuunijärjestelmän normaaliin toimintaa, edistää lihastoiminnan ylläpitämistä sekä se osallistuu solujen jakautumisprosessiin. D-vitamiinia saadaan esimerkiksi ravinnosta, auringonvalosta sekä ravintolisinä.

D-vitamiinin saaminen ravinnosta voi olla haastavaa, sitä saadaan esimerkiksi kalasta, kananmunista, maksasta, sienistä sekä maitotuotteista. D-vitamiinia syntyy iholla auringonvalon vaikutuksesta ja näin ollen kesäisin D-vitamiinin saanti yleensä on hyvällä tasolla. Haasteen tekee talvi, jolloin auringonvaloa on niukasti ja D-vitamiinin saanti voi olla vähäistä. D-vitamiinilisät voivat auttaa varmistamaan riittävän D-vitamiinin saannin erityisesti talvikuukausina. D-vitamiinin tarve vaihtelee myös iän mukaan ja erityisesti ikääntyminen muuttaa ravintotarvetta. Lue lisää ikääntymisen tuomista tarpeista.

Valikoimastamme löydät laajan valikoiman erilaisia D-vitamiinilisiä eri muodoissa sekä annoksissa. D-vitamiineja on saatavilla monissa muodoissa kuten tabletteina, kapseleina sekä nestemäisenä. Valikoimastamme löydät myös lapsille suunnatut D-vitamiinilisät. Tervetuloa tutustumaan laajaan valikoimaamme ja löytämään sopiva D-vitamiinilisä juuri sinulle.
 
Järjestys: